Barion Pixel

5241 Abádszalók, Szivárvány út 25

info@villaborka.hu

Villa Borka

+36 (30) 388 9361

Programok

Tisza-tavi kalandod itt kezdődik – fedezd fel!

Négycsillagos tisza-tavi menedék

Csodálatos Tisza-tó:
Az ember alkotta, a természet birtokba vette

Abádszalók a Tisza-tó déli részén, annak legnagyobb medencéje mellett elterülő nagykunsági település. Honfoglalás kori, ősi legendák az Apasírról, Kőkeresztről, Abádi-révről, kunhalmokról, kastélyokról és még egy máltai lovagról is, melyek múltunkat jellemzik. Mellettünk pedig a csodákkal teli Tisza-tó.

Nézd meg itt: Így született a Tisza-tó

Négycsillagos tisza-tavi menedék

Magyarország második legnagyobb tavát nem a természet, hanem az ember hozta létre. Fél évszázada annak, hogy Kiskörén megkezdődött a kor gigantikus építkezése, a Tisza II. Vízlépcsőé.

Azután eltelt néhány évtized, s a természet birtokba vette ezt a csodás, új életteret, a Tisza-tó minden öblét, lagúnáját, szigetét, így Európában egyedülálló természeti kincs született a szemünk láttára!

Itt találod Európa legnagyobb egybefüggő, virágokkal teli tündérrózsa- és tündérfátyol mezejét; ahol a parti fűzfák, a nádasból felröppenő madarak a háborítatlan természet szépségével kápráztatnak el bennünket.

A Kiskörei Víztározó, a mi „ámbrás cetünk”, -melyet 1990. óta neveznek Tisza-tónak, – így vált ember alkotta paradicsommá.

A Tisza-tó bölcsője a Kiskörei Erőmű – kattints ide!

Négycsillagos tisza-tavi menedék

A Tisza-tó szépséges látnivalókkal, izgalmas programokkal kényezteti 127 km²-es vadregényes vízi világával vendégeit.

A vízparti üdülés, a természet felfedezése, a sportos, aktív kikapcsolódás, vagy a kulturális és gasztro programok egyre nagyobb kínálattal várnak a Tisza-tó körül, mely minden évben egyre gazdagodik, bővül. Nézzétek!

A 10 legjobb Tisza-tavi program

Szuper tisza-tavi programok

Tisza-tavi látnivalók

Szállj vízre!

Ha csak egyetlen programra van időd a Tisza-tónál, válaszd a lagúnák titkos világát, a csónakkirándulást tapasztalt túravezetővel, aki a tó minden titkát, szépségét ismeri. Karnyújtásnyira lehetünk a madaraktól, kóstolhatunk sulymot, s olyan pillanatokat kaphatunk lencsevégre, amelyet bármely természetfotós irigykedve csodál. Ebben segítségedre lesz a helyi Matulabácsink, Sanyi bácsi.

Ilyen a varázslatos csónaktúra. Mutatjuk itt!

Négycsillagos tisza-tavi menedék

Kalandra fel! Tanösvények földön, vízen, levegőben

A Tisza-tó Magyarország csodálatos, mesterségesen létrehozott tava, mely a maga 127 km2-es felületével a második legnagyobb hazánkban. Ezernyi természeti kincsét felfedezhetjük tanösvényeit végigjárva. Ezek a túrautak földön, vízen, levegőben nem csak a tüdőnknek, de a kalandvágyunknak is szolgálnak különlegességekkel.

Járhatunk a vízen, barangolhatunk ártéri őserdőben, a mocsarak, lápok világában, de a madarak perspektívájából, az erdők lombkoronájába is bepillantást nyerhetünk.

Ismerd meg a Tisza-tó tanösvényeit! Kattints és nézd meg!

Négycsillagos tisza-tavi menedék

Pattanj két kerékre!
– Bringával a Tisza-tó körül

Bringáztál már kilátóban ülve? Nos, itt az alkalom, hisz a bringaút a tavat körülölelő, 4 méter magas töltés tetején épült, így tekerés közben fel tudjátok fedezni a természetet; könnyen megközelíthetitek a tóparti településeket. 2020-ban átadták a tó körüli kerékpárút utolsó szakaszát, így immáron a négy hídon átvezető 67 km-es, 2,5 méter széles úton tekerhetjük körbe. Feltétlenül ejtsd útba a szuper kilátókat Kiskörén, Dinnyésháton és Tiszafüreden!

Két keréken a Tisza-tó körül

Négycsillagos tisza-tavi menedék

Állati kalandok- Ökocentrum, Madárrezervátum, Tiszaderzsi Állatpark

A Tisza-tavi nyaralások felejthetetlen, fergeteges élménye a találkozás az itt élő állatokkal, melyhez tökéletes alap a Poroszlón található Tisza-tavi Ökocentrum, a Természet Temploma Európa legnagyobb édesvizi akváriumaival.
Kísérővel keresd fel a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó, az UNESCO Világörökségek között is kiemelkedő helyet betöltő Madárrezervátumot, ahová a költési időszak után, június 15-től teheti be ember a lábát (hajóját). Különleges találkozást ígér egzotikus állatokkal az idén megnyíló Tiszaderzsi Állatsimogató. (A részletekkel később jelentkezünk.)

UNESCO Világörökség a Tisza-tavon: Madárrezervátumról

Milyen a Természet Temploma? Itt megmutatjuk!

Négycsillagos tisza-tavi menedék

Csobbanj a tóban! – Tisza-tavi strandok

Ha végre itt a nyár, június 1-től várnak a kiváló vízminőségű, felújított strandok. Mivel nálunk nem nagyok a távolságok, akár mind a hat, szuper szabad vízű strandot érdemes felkeresni, kipróbálni.

Kicsit tengerpart vár a Tisza-tónál, Abádszalókon! Szeretnél szörfözni, banánozni, jet-skizni, viziejtőernyőzni? Ma már nem kell több száz kilométert megtenned, hogy kipróbáld a tengerparti sportokat. Elég, ha felkeresed Kelet-Magyarország legnagyobb tavát, a Tisza-tavat.

A Tisza-tó strandjai

Blog